Archive for June, 2011

Leja ut

June 17th, 2011

Ord som förändras eller tillkommer över tid finns det åtskilliga av.  Med intåget av internet tillkom en hel del nya begrepp och ord som egentligen bara är en omskrivning av gamla uttryck. Ett ord som leja ut eller liknande att man inte gör arbetet själv, där man man använda ett uttryck som outsourcing istället. Låter onekligen lite snyggare kan man säga. Vill man sedan dra det några snäpp till kan man om man pratar om e-post-hantering dra till med hosted exchange för att särskilja ett det gäller en specifik tjänst. Nu är det en anpassning till ett nya företeelser så nya ord är kanske inte helt obefogade när man tänker efter.

Posted in Data | Comments (0)

Norge

June 17th, 2011

Ser ut att få lite problem i framtiden. Deras olja håller på att ta slut. Med andra ord det rika landet där i väster kanske måste börja fundera på att skaffa intäkter från annat håll längre fram. Så de kanske återgår till att vara Sveriges lillebror framöver.

Posted in Ekonomi | Comments (0)

Tal

June 9th, 2011

Så intressant att läsa om firandet av 6 juni. Och då speciellt kungens tal i Eslöv, han höll tal där. Vilket verkar imponera på en hel del att han kan säga sammanhängde saker. Nu lär han knappast skriva sina tal själv men det är väl alltid en prestation att han kan stava sig igenom dem. Det brukar förklaras med att han lider av dyslexi som orsakar alla hans grodor i tal. Men det är nog inte med sanningen överensstämmande. Problemen ligger snarare på en annan nivå, som gäller grundläggande intellektuella färdigheter. Men det skall vi prata tyst om.

Posted in Övrigt | Comments (0)