Archive for March, 2011

Vattenbrunnar

March 19th, 2011

Många vattenbrunnar innehåller för höga halter av, kalk, järn och andra ämnen som skapar missfärgat vatten.
En effekt av det kan förutom missfärgningen vara att det även smaker illa.

De som råkat ut för problemet med höga järnhalter i sitt vatten vet vilket besvär det kan vara. Det luktar konstigt och ser även missfärgat och smakar naturligtvis inte speciellt bra heller.
Porslin har dessutom en tendens till att bli missfärgat av vattnet dessutom för att inte tala om tvätt.

Metoderna att komma tillrätta med det hela är inte allt för avancerade faktiskt. Ett vattenprov kan behövs för att konstatera lite mer exakt vad som är felet därefter införskaffa utrustning för vattenrening. Inte så svårt och heller inte speciellt dyrt.

Posted in Teknik | Comments (0)

Ser inte så bra ut

March 19th, 2011

i Libyen för rebellerna kan man se.  Visserligen vann de tydligen det första slaget om den staden de håller men framtiden ser väl inte alltför bra ut. Flygförbudszonen som FN beslutat om verkar inte riktigt komma igång utan stormakterna sitter visst i möte hur det skall hanteras. Frågan är bara om det inte är för sent när de väl bestämmer sig för att agera.

Posted in Politik | Comments (0)

Separera

March 15th, 2011

En skilsmässa är aldrig rolig. Just skilsmässa är oftast associerat med tårar, tråkigheter och allmän oro. Viktigt att tänka på är dock att en skilsmässa troligtvis och förhoppningsvis leder till något bättre för de som går igenom den. Två människor som en gång i tiden varit förälskade, har nu av en eller flera anledningar bestämt sig för att påbörja nya liv utan den andre. Ingenting säger att ni efter er skilsmässa måste vara bittra fiender, har ni barn ihop är det extra viktigt att barnen inte påverkas negativt av denna extrema förändring i tillvaron.

Det finns som bekant två typer av skilsmässa. Den ena är där båda parter är rörande överens om att gå igenom en skilsmässa. En sådan skilsmässa är troligtvis den lättaste och behöver heller inte vara så smärtsam för er. Dessutom behöver den heller inte ta så lång tid, då ni båda är ense. Den andra formen av skilsmässa är där endast ena parten vill skiljas. Då måste jurister och Tingsrätt blandas in.

Posted in Juridik | Comments (0)